fredag 5 juli 2013

A Night In Heaven

A Night in Heaven
A Night in Heaven
1983
Bolag: Transfer

  Den här filmen har jag faktiskt nämnt tidigare i bloggen. Anledningen var Bryan Adams titellåt "Heaven" som faktiskt var titelmelodi (sort of) till den här filmen två innan den blev en hit på riktigt för egen maskin sommaren 1985. Detta är värt att nämna igen på grund av att scenen där den är med tveklöst är filmens enda minnesvärda ögonblick. Men kasta gärna ett öga på den här scenen. Visst är den tjusig? Älskar ju låten, men även bilderna känns lite magiska med cykelturen genom den magnifika raketfabriken och småstaden som den försörjer.
  Tyvärr är resten är filmen på gränsen till osebar.
  Ricky (Christopher Atkins) är ett sorgelöst charmtroll med självförtroende av Eric Saade-typ. På kvällarna dansar han på byns strippklubb, på dagarna försöker han klara sin examen. En natt blir den pryda lärarinnan Faye (Lesley Ann Warren) meddragen till klubben av några väninnor och hamnar där öga mot öga (och lite mer) med Ricky, som även råkar vara hennes elev.
  De inleder någon slags relation, samtidigt som hennes man har en affär med en annan kvinna. Ja, typ så är den. Som att se några avsnitt av en tråkig evighetsserie ungefär, fast med den tvivelaktiga bonusen av några riktigt långa strippscener.
  Det enda, förutom Bryan Adams ledmotiv, som förmildrar något är den rätt sköna känslan av småsunkigt 80-tal ändå. Syntpopsoundtrack av Jan Hammer. Lesley Ann Warren gör Lesley Ann Warren-minerna (vad lik hon var Marie Richardsson på den här tiden, förresten). Rätt kul att se Christopher Atkins någon annanstans än i Den Blå Lagunen. Men det räcker inte långt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar