tisdag 1 december 2015

Memories of Me

Memories of Me
Memories of Me
1988
Bolag: Esselte Video

  Ok, det var ett tag sedan jag skrev här. Har varit mellan vhs-spelare ett tag och det känns inte rätt att sitta här och snacka om vhs-filmer jag sett digitalt. Ordningen återställd i livet och förhoppningsvis även på bloggen.
  Öppnar med en film med en av bloggens genrehörnstenar: New York-film! Nu befinner vi oss i och för sig största delen av filmen i Los Angeles, men alla beståndsdelar skriker New York. Billy Crystal, Alan King, neuroser.
  Billy spelar Abbie, en populär doktor i NY som lever ett vitsigt men stressigt liv. En dag får han en hjärtinfakt ("due to chronic lack of attention") och börjar fundera över sin frostiga relation med sin pappa i Los Angeles. Pappa Abe (Alan King) är en självcentrerad, åldrande man som försörjer sig mestadels som statist i såpor.
  Väl på plats upptäcker man att pappan har en dödlig sjukdom, så Abbie bestämmer sig för att stanna hos honom istället för att åka tillbaka till jobbet i New York. Han ska även försöka se till att pappan får en talroll innan han dör.
  Ordet vi letar efter är så klart 'heartwarming'. Denna svåra balansgång mellan komedi och drama där Cher oftast dyker upp på ett hörn, eller Lasse Hallström sitter bakom spakarna. Här finns varken Cher eller Lasse till hands men jag tycker man klarar sig utan.
  Billy Crystal har skrivit manus och så klart roffat åt sig största tårtbiten både vad det gäller oneliners och good guy-poäng, och visst, jag saknar filmer idag av den typen som han representerar. Roligaste biten är dock när pappan hankar sig fram i statistvärlden. Hans vänner som 'the guy who mumbles in court rooms' och jakten på en talroll. Jag kan nästan se en del av skämten återanvända i Ricky Gervais Extras-serie, men jag minns kanske fel.
  Hur som helst - riktigt fint att sitta och titta på hoppiga vhs-filmer igen. Kommer kanske inte uppdatera lika frenetiskt som förr, men det kommer i alla fall inte ta ett år till nästa post.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar