torsdag 9 november 2017

Quicksand: Utan Återvändo

Quicksand: Utan Återvändo
Quicksand: No Escape
1992
Bolag: CIC

  Det är något väldigt behagligt med en tv-thriller från tidigt 90-tal. Kanske för att det påminner mig om när jag såg dussintals av såna med ett öga när jag jobbade i videobutik på helger under gymnasiet. Man kunde vara borta en stund, fattade ändå ungefär vad som hänt. Man visste att det inte skulle bli jättevåldsamt eller för snuskigt (opassande när filmer rullade på skärmar i butiken). Det är något med tvfilmens slätstrukenhet som tilltalar mig.
  Men så finns det tv-filmer som verkligen kräver och förtjänar den där totala uppmärksamheten.
  Detta var en sådan. Så man nästan tycker det är synd att de inte gjorde en film av istället. Scott Reinhard (Tim Matheson) är en hårt arbetande arkitekt som får reda på att hans kollega har mutat kommunfolk för att få ett projekt i land. Deras samtal hörs av den pensionerade polisen Doc (Donald Sutherland) som sätter igång en utpressningskarusell som blir omöjlig att ta sig ur.
  Kanske inte låter så upphetsande, och visst det är ju helt våldslöst och aldrig riktigt spännande, men ändå sitter man där och vill inte missa en sekund för att historien hela tiden vänder och tar nya vägar.    Är nog svag för vem-kan-man-lita-på-filmer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar