torsdag 4 juli 2019

Hi-Fi Morden

Hi-Fi Morden
Aftermath: A Test of Love
1991
Bolag: Arena

  Hi-Fi Morden! Det låter det! Kan i och för sig förstå att man bytt ut den tv-films-generiska orignaltiteln Aftermath. Och visst, det handlar om några mord i en hi-fi affär. Alldeles i början av filmen.
  Richard Chamberlain spelar Ross Colburn, en självcentrerad doktor som lämpat över hela familjefrågan på sin fru Irene, som ständigt oroar sig för deras vuxnas barns bäst. En kväll kommer yngsta sonen inte hem som han ska, så mamman beger sig till den hifi-butik han skulle besöka. Där visar det sig att han hamnat i ett pågående butiksrån som slutar med att alla i lokalen blir skjutna av rånarna. Mamman dör och Terry överlever men blir livshotande skadad. Sedan handlar då hela filmen om hans tillfrisknande och om familjens enande efter moderns död.
  Egentligen gillar jag såna här filmer. Filmer om vägen tillbaka. Men nu blev istället effekten att jag känner mig lurad på en thriller. Inte för att upplägget låter speciellt nagelbitande ändå, men det kunde ju till exempel varit ett spänningsmoment i form av ett gisslandrama eller kanske på något sätt höjt i dunkel vilka som skulle bli skjuta eller inte. Hela den biten är i princip avklarad under förtexterna.
  Men hey, lite based slinker alltid ner. Ska inte klaga. Gillar Richard Chamberlain också. Han känns som en snuttefilt i tv-films-format.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar