torsdag 26 augusti 2021

Stick

Stick
Stick
1985
Bolag: Esselte Video

  Vad märkligt. Bara för några dagar sedan såg jag Tuffa Gossar och blev lite överrumplad över hur en film som andades ljuvligt 80-tal in i minsta cell kunde ha gått mig så spårlöst förbi tidigare. Här är ytterligare precis en sån film.
  En hel vanlig dussinaction egentligen, men så ljuvligt 80-talsglansig att man helt förlåter världens tröttaste handling. 
  Burt Reynolds spelar Stick, en lite svårmodig småtjuv som släpps fri efter några år i fängelse. Han hamnar direkt i en situation när han ska hjälpa sin kompis att lämna pengar till sydamerikanska knarkbossar men hamnar i ett bakhåll där kompisen blir dödad och Stick hinner fly. I flykten dödar han två knarkhejdukar och plötsligt har han ett pris på sitt huvud.
  Så långt har knappt förtexterna hunnit sluta. Skulle ju kunna bli lite action, förvecklingar, intriger men nä, Burt glider mest omkring i Palm Beach med ett pris på sitt huvud. Han börjar jobba som chaufför hos en rik snubbe (George Segal), han flirtar lite med snubbens fru (Candice Bergen), han återupptar kontakten med sin tonårsdotter (Tricia Leigh Fisher). Samtidigt som han jagas av en urtypisk och väldigt 80-talig hitman som givetvis är albino.
  Men det hettar liksom inte till. Visst skjuts några skott här och där, och ibland kör man bil ganska fort och det krossas några rutor men actionmässigt lever den verkligen inte upp till ett omslag där en råbarkad Burt Reynolds står med ett automatvapen.
  Jag måste säga att det är rätt skönt ändå. Mycket trevligare att se Burt Reynolds glida omkring och vara lite skön än att de en massa trötta actionscener.
  Det är soligt, det är glassigt, det är Burt Reynolds i en Rolls Royce i Palm Beach. Fattas bara ett maffigt MCA-soundtrack.

1 kommentar:

  1. Håller med, såg denna för något år sedan och förväntade mig inte så mycket. Inte alls tokig och småskön liten film lite i Miami Vice-stil. Dessutom bygger det på en Elmore Leonard-historia noterar jag i min text, så Reynolds (som regisserade) hade bra material att jobba med.

    https://moviesnoir.blogspot.com/2017/12/stick.html

    SvaraRadera