söndag 18 september 2022

Dödlig Spänning

Dödlig Spänning
Somebody Has To Take the Picture
1990
Bolag: Esselte Video

  Blev på tv-filmshumör. Då finns det att ösa ur. Här har vi en med lite based-känsla, men det verkar den inte vara.
  Småkriminella Raymond Eames (Arliss Howard) är dömd till döden för att ha skjutit ihjäl en polis vid ett tillslag. Som en sista önskan vill han att stjärnfotografen Paul Marish (Roy Scheider) ska ta bilder på honom. Det är nämligen han som fotat bilden på Tina Turner (haha) som han har i sin cell.
  Paul tar jobbet och får snabbt en magkänsla att något är fel med Raymonds dödsdom. Tillsammans med journalist från Time Magazine börjar han gräva vidare i fallet och märker att mordet har en koppling till saker längre bak i tiden.
  Skolboksthriller får man väl säga. Inte dålig. Men väldigt mycket barn av sin tid. Mycket fokus på känslor, en 90-talig slidegitarr som hjälper oss förstå att nu är vi i glesbygden och en sista kvart med lite trevliga thrillervändningar.
  Välspelat, tryggt och småtråkigt. Det är mina tv-filmer, det!

2 kommentarer:

  1. Hmm, låter inte så tokigt, speciellt med tanke på att Roy Scheider är med.

    En annan sak värd att nämna, som jag la märke till när jag kollar upp filmen på IMDb, är att filmen regisserats av en viss Frank Pierson. Namnet kändes bekant. Mycket riktigt var det han som regisserade mycket sevärda TV-filmen Conspiracy (2001, https://moviesnoir.blogspot.com/2018/03/conspiracy.html).

    Han var dessutom trefaldigt Oscarsnominerad för bästa manus för Cat Ballou (1965), Cool Hand Luke (1967, https://moviesnoir.blogspot.com/2017/10/cool-hand-luke.html) samt Dog Day Afternoon (1975, https://moviesnoir.blogspot.com/2008/08/dog-day-afternoon.html) där han vann för sistnämnda. Plus att han skrev trevliga rättegångsthrillern Presumed Innocent (1990, https://moviesnoir.blogspot.com/2013/07/presumed-innocent.html) samma år som denna TV-film kom.

    SvaraRadera
  2. Haha, ja intressant när ett namn ger en hunch sådär. Bra grävt. Tycker helt klart att den var sevärd, tyvärr så är ju gamla tv-filmer rätt hopplösa tips ibland eftersom de inte finns någonstans, men har man tur så.
    Den kändes modern på nåt vis, lite som en Netflix-True Crime. Gjord av HBO förvisso.

    SvaraRadera