onsdag 31 maj 2023

Insect

Insect
Blue Monkey
1987
Bolag: Transfer

  1987 hade direct-to-video-känslan börjat komma så smått. En känsla mycket sämre än t ex tv-films-känslan som redan var etablerad på videomarknaden. Även om tv-filmer kunde kännas tillrättalagda och förutsägbara hade de ofta en känsla av kvalitet i grunden.
  Direct-to-video var på så sätt det sämsta av två världar.
  I en film om en alien-parasit på ett sjukhus kan man nästan förvänta sig den blådisiga DTV-bilden, men jag blir positivt överraskad faktiskt.
  En äldre man blir stucken av en insekt på en växt som enligt ägaren kommer från en "ny vulkanö". Han blir hastigt sjuk, hamnar på sjukhus där en gigantisk larm kommer ut ur hans mun. Larven undersökt och påminner inte om någon tidigare känd livsform.
  Däremot så flyr den från sin förvaring och barrikaderar sig i sjukhusets källare där den växer sig stor och börjar lägga ägg.
  Mycket av "monstret" får man inte se fram till slutscenerna, och det är nog bra det, för det är just i spänningen kring det okända som filmen har en poäng överhuvudet. Känsla av b-slasher och b-Alien är i och för lite mysigt, men ändå sitter man och är relativt nyfiken på vad det är som döljer sig nere i källaren.
  Knappast en rekommendation, men klart mer sevärd än jag vågat hoppas på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar