torsdag 12 oktober 2023

Psycho Sisters

Psycho Sisters
So Evil, My Sister
1974
Bolag: Media Network

  Videovåldsdebatten fick inte bara motsatt effekt på skolgårdarna, utan skapade även ett sätt att marknadsföra lite sämre filmer hos de mindre bolagen. En helt ordinär thriller kunde pumpas upp av varningar om att se den ensam på omslagen.
  Här har vi en sådan. En "fasansfull rysare" som påminner mest om ett lite sämre avsnitt av en 70-talsdeckare. Faktum är att jag nog hellre sett ett välskrivet avsnitt av Columbo.
  När en ung kvinnas man dör i en bilolycka kommer hennes äldre sister till undsättning och tar hand om henne i hemmet, ett ensligt hus vid kusten där en förståndshandikappad handy-man bor i källaren. Systern ger henne stora doser av en medicin som gör att hon får vanföreställningar om att maken fortfarande är vid liv och att folk vill döda henne.
  Vanföreställningar. Tror det är min sämsta skräckfilmsingrediens ändå. Sällan intressant, aldrig spännande. Jag tycker inte filmen låter tvärkass när jag skriver ner handlingen sådär, men den var verkligen inget att se. Tråkig dialog, segt tempo och väldigt få spänningsscener. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar