söndag 12 november 2023

Bad Influence

Bad Influence
Bad Influence
1990
Bolag: Filmkompaniet

  Mmm, snåriga 90-talsthrillers. Får ej nog. Denna pushade Filmkompaniet hårt för när den kom, jag hyrde den säkert men minns inget av den så den kan inte ha gjort något bestående intryck. Hög tid för en omtitt med vuxenhjärna.
  Michael (James Spader) är en villrådig finansstreber som håller på att hamna i ett krogslagsmål när han räddas av den mystiske Alex (Rob Lowe). De blir vänner och Alex börja sakta lägga sig i Michaels lite komplicerade liv, och får saker att börja hända till hans fördel. Men när han märker hur Alex gång på gång varit gränslös så säger han ifrån och vill inte ha något med honom att göra mer.
  Det är då helvetet börjar, det som tidigare gått Michaels väg gör nu precis tvärtom.
  Verkligen en 90-talsthriller med alla erans element, både de bra och dåliga. Man lyckas verkligen få fram en klaustrofobisk och nästan lite panikartad känsla i hur Alex dyker upp i alla sammanhang. Rob Lowe gör en bra Ted Bundy-figur, en charmig psykopat, och James Spader gör sin grej med finess också.
  Det som drar ner känslan är nog mest det sena 80-talets storstadsmiljöer. Flashiga våningar och neonljus genom persienner. Överlag tråkiga miljöer. Föredrar verkligen när den här typen av thrillers utspelar sig i småstäder.
  Men överlag en habil och lagom svettig 90-talsthriller.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar