torsdag 16 november 2023

Neon - Bright Lights, Big City

Neon - Bright Lights, Big City
Bright Lights, Big City
1988
Bolag: Warner Home Video

  Hur mycket Michael J Fox än försökte bredda sig eller tvätta bort ung charmör-stämpeln så blir det ju alltid Michael J Fox på nåt vis. Här spelar han Jamie, en ung skribent på en prestigefull tidning som på kort tid har förlorat sin mamma och blivit lämnad av sin fru. Detta hanterar han genom droger och förnekelse. Han fastnar i nattliv och dekadens och klarar på grund av det inte heller att sköta sitt jobb på ett bra sätt.
  Ja, det är väl det filmen handlar om egentligen. Han försöker knyta upp knuten i sitt liv men hamnar hela tiden tillbaka i enkla utvägen kokain och alkohol.
  Tänkte att det skulle bli intressant att se hur Michael J Fox, som väl är mest känd för ganska endimensionella karaktärer, skulle klara att porträttera denna Jamie, men jag tycker inte han får någon spännande figur att jobba med tyvärr. Man ser ju mest hans vanlig paradroll egentligen. Fumlig, charmig och malplacerad. Denna gång på en nattklubb med kokain i näsan. Och ja, han springer baklänges i denna filmen också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar