söndag 7 april 2024

Murderlust

Murderlust
Murderlust
1985
Bolag: GeBe

  En ren och skär, amerikansk b-thriller. Det är nåt visst. På minuskontot har vi dålig bild, dåligt ljud och dåliga skådespelare. På pluskontot en äkthet som knappt går att uppnå med de bästa av karaktärskådespelare. Folket du ser i bakgrunden är inga statister. De är människor som råkat komma med i bild.
  Steve (Eli Rich) är en väl ansedd lärare i en kristen söndagsskola. I sitt hat mot det moraliska förfallet dödar han en prostituerad kvinna och dumpar henne ute i Mojave-öknen. Han känner oväntat bra inför det och dödar en till och dumpar på samma ställe.
  När tidningarna börjar skriva om en seriemördare känner han lust och spännande. Han testar att mörda en kvinna som inte är prostituerad. Kändes bra det med. Därefter en oskuldfull tonåring. Vem skulle misstänka en man från kyrkan?
  Det finns ganska mycket jag gillar med den här filmen. Dels att den är så ospektakulär. Man får (typ) inte se något av morden, det är inte några fantasifulla slasher-mord utan rätt mycket samma mord om och om igen. Man får en känsla av det skulle vara en sann historia, men nej, den är påhittad. Istället försöker man väl jobba med det psykologiska. Det funkar naturligtvis inte när Eli Rich mest sitter och mumlar och övriga skådisar känns rätt mycket som regissörens polare.
  Men här finns ändå en känsla av Ted Bundy som jag tycker går fram bra. Åh nej, han ska döda henne också! Den känslan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar