fredag 19 juli 2024

Dödlig Dom

Dödlig Dom
Evil Judgment
1984
Bolag: Videocentralen

  Janet är en ung servitris som behöver pengar och hoppar på en vän erbjudande om att "underhålla" en äldre man i hans bostad, en stor lyxvilla på landet. Ganska fort upptäcker hon att både hennes vän och mannen har blivit brutalt mördade (tror jag i alla fall, biografbyrån har ju varit här och snaskat, så klart). Själv överlever hon men vaknar på sjukhus och får höra att hon troddes ha försökt ta livet av sig men misslyckats. När hon berättar om vad som hände i huset är det ingen som tror henne, och inte heller några kroppar hittas. Kaxiga polisen Armstrong dömer bort henne som en "äcklig hora". Sympatiskt.
  Men det är någon som förföljer henne. Hon och pojkvännen Dino tar sig tillbaka till huset för att försöka lägga pusslet över vad som egentligen hänt.
  Intressant med filmer som börjar som en brutal slasher, men som sedan bromsar in och blir en ganska trött deckare. Minns att jag kände lite samma sak för When a Stranger Calls (1979) till exempel. Då och då kommer dock något nytt brutalt mord för att hålla slasherpubliken vaken.
  Inte så dum ändå, denna. Den känns några år äldre än den här, vilket ju ofta är fallet med b-filmer från mitten av 80-talet. Men det gör inget. Älskar 1980-känslan. Snyggt omslag. Tyvärr har det ingen relation till filmen .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar