måndag 20 mars 2017

Screams of a Winter Night

Screams of a Winter Night
Screams of a Winter Night
1979
Bolag: Walthers

  Några ungdomar åker till en enslig stuga över helgen. På en bensinmack på vägen dit blir de varnade för platsen, den är visst byggd vid nån gammal indiankyrkogård. Men partylusten väger tyngre än oron. Snabbt får man klart för sig vilka personligheter vi har att göra med.
  Först har vi nördkillen med Bill Gates-glasögon. Han älskar practical jokes och är väldigt fascinerad vid vad som kan ha hänt vid huset tidigare.
  Och så har vi Jookie, den blyga och mesiga tjejen som just don't like to be scared, that's all. Sedan så klart ett gäng mustaschkillar som gissningsvis kommer stryka med rätt tidigt.
  Sätter mig till rätta för regelrätt slashermys!
  Sen kommer de då fram till stugan. Den är nedgången men de finner sig tillrätta vid den öppna spisen och börjar berätta spökhistorier för varandra. Dessa spökhistorier varar cirka en kvart vardera, tydligt levererade i separata scener fast med samma skådisar i andra roller. Mycket förvirrande. Två av de tre spökhistorierna utspelar sig i totalt mörker. Ursäkta men jag ser faktiskt inte alls vad som händer. Läser textremsorna, försöker hänga med.
  Efter de tre spökhistorierna är speltiden uppe i runt 80 minuter. Då börjar det blåsa väldigt kring stugan. Starka vindar av onda-andar-typ. Någon får en ljuskrona i huvudet. En annan splattas mot en takfläkt. Några flyr ut i skogen. Sedan tar filmen slut.
  Vilken märklig film!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar