tisdag 13 november 2012

Two Of A Kind

Two Of A Kind
Two Of A Kind
1983
Bolag: Transfer

  John Travolta och Olivia-Newton Johns comebackfilm tillsammans, fem år efter Grease. Minns att den marknadsfördes stort då när den kom, men nu verkar den i det närmaste helt bortglömd. Där borde man väl också hört varningsklockorna ringa. Storfilm från förr som knappt ens finns på DVD. Men tja, den här bloggen handlar ju mycket om att våga se filmer som man ägnat halva livet åt att döma ut. Kanske har jag haft rätt mycket tur i vad jag hittat tidigare, men detta är utan tvekan den sämsta filmen hittills i bloggen.
  Dels bygger den ju på den inte helt roliga grundstenen 'omaka par'. Tango & Cash, Odd Couple, Michael Douglas & Kathleen Turner. Listan är alldeles för lång av filmer vars huvudpoäng är att två människor är olika och därmed är konstant sura på varandra. Lägg sedan till en gangster-fars framförd av två icke-komiker och ett märkligt sidospår där "Gud" bestämmer vad som ska hända.
  Jag vet att det låter bisarrt på gränsen till roande, men det är precis på fel sida om den gränsen. Enda behållning var att se Ernie Hudson i ett sammanhang utanför Ghostbusters.
  Och inte ingick den i 3 Filmer 3 Dygn heller (Transfer-film). Väldigt ovärt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar