onsdag 9 januari 2013

De Sju Makterna

De Sju Makterna
The Believers
1987
Bolag: Esselte-Orion

  Det absolut minst läskiga som kan dyka upp i en skräckfilm är afrikanska ritualdanser. Inte bara för att man stör sig på grejen att främmande kulturer ska verka skräckinjagande utan även för att det är SÅ tråkigt med långa, svettiga voodoo-scener kring brinnande eldar. 
  Martin Sheen spelar en psykolog för traumatiserade poliser som dras in i en serie av ritualmördare barn i New York. Mystiska svarta främlingar smyger runt hörnet. Afrikanska danser. Gäspar bara jag tänker på det. Dessbättre så tappar filmen efter hand fokus på ritualerna och det ockulta och blir istället mer till en mordgåta. Då är den inte så dum. Synd bara då att man kastar in Robert Loggia som en trött polis (ni vet, en sån som tjatar om att gå i pension).
  Kul också att filmen följer det svenska mönstret att sätta någon slags numrering i titeln för att visa att det är en rysare/thriller med lite religiös anknytning. Oldest trick in the book. Här fattar jag inte alls vad de menar med "De Sju Makterna". Finns inget i filmen som tar upp detta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar