lördag 4 maj 2013

Mannen Med Ishackan

Mannen Med Ishackan
First Deadly Sin
1980
Bolag: Warner Home Video

  Man kan tycka att den svenska titeln andas videovåld men detta är typ så långt från sunkig gatumisärskräck man kan komma. Frank Sinatra spelar en trött och framför allt tråkig noir-polis som jagar en mördare i New York. Vapnet verkar vara en ishacka. Ungefär så tråkigt som det låter. Tänk er ett förlängt pilotavsnitt av någon tradig Colombo-deckare.
  Sinatra är måhända tråkig i huvudrollen men får god hjälp till det av manuset. Alla inventarier i storstadsthrillergenren finns där. Nedsläckta hemmiljöer, portvakter som inte har sett nåt, prostituerade som puttas in till röriga polisstationer. Saknas bara ett sexigt vittne så är samlingen komplett.
  Detta berikas med en minst lika slö sidohistoria där polisens fru (spelade av Faye Dunaway) ligger för döden på sjukhuset, så han avslutar varje dag med att besöka henne. Kan kännas som en fin liten story att väga upp mot den grabbiga polisstämningen, men när Sinatra lufsar omkring där på sjukhuset med sin noir-trenchcoat så känns det bara tradigt ändå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar