onsdag 13 november 2013

Brytningen

Brytningen
Surviving
1985
Bolag: HemFilms

  Mitt mellan Sixteen Candles, Pretty in Pink och Breakfast Club gjorde Molly Ringwald den här filmen 1985. Hon spelar Lonnie, en 16-åring som precis har överlevt ett självmordsförsök och återupptar bekantskapen med barndomskompisen Rick (Zach Galligan från Gremlins).
  Rick är hårt pressad att bli läkare som sin pappa och fjärmar sig från sin familj samtidigt som förhållandet med Lonnie blir starkare. Deras familjer anser att deras vänskap är dekadent och försöker få dem från varandra.
  Vet inte varför men det vilar något svenskt över den här filmen. Locket-på-familjedrama med rustika skådisar i alla roller. Ellen Burstyn, Paul Sorvino, Martha Mason och gamle tv-räven Len Cariou (som jag helst minns från favoriten Fyra Årstider). I barnrollerna ser vi en ung River Phoenix och Heather O'Rourke (från Poltergeist). Nog med referenser och länkar. Ni förstår att det är en stabil samling skådisar.
  Därför också en liten besvikelse att det här tv-dramat inte är mycket mer än just ett tv-drama. Eller miniserie som det populärt kallades ett tag. Visst finns det fina ögonblick, och visst finns det hjärteskärande familjescener, men utspätt på tre timmar blir snittet ändå rätt gäspigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar