onsdag 23 juli 2014

The Perfect Crime

The Perfect Crime
Unholy Matrimony
1988
Bolag: Esselte Video

  Ja, vad ska man göra av dessa bedrövligt varma sommardagar om inte att begrava sig i källaren med amerikanska tv-filmer från 1988.
  Allra helst ska de vara lite andefattigt småputtriga som denna. Såsom det ofta blir när det är baserat på en sann historia, en genrefavorit på här bloggen så klart.
  Här handlar det om något så osexigt som försäkringsbedrägerier. Visserligen genom mord, men uppsåtet sätter ändå tonen för spänningen tycker jag. Trish är en intet anande ung och vilsen tjej som faller offer för en charmerande man som hon gifter sig med. Bara några dagar efter bröllopet dör hon i vad som ska se ut som en smitolycka, men vi tittare vet redan från början att hennes man är allierad med stans skumme pastor (Charles Durning) som precis skaffat en stor livförsäkring på henne.
  Ärendet avskrivs om olycka men en enveten polis (Patrick Duffy) är säker på motsatsen och blir som besatt vid att hitta bevis mot de båda männen.
  Det är alltså inte fråga om några som helst spänningsmoment. Hade man inte från början fått ta del av planerna och se hela förloppet så kanske detta hade kunnat formats som en mysig whodunit-deckare, men nu består den enda spänningen i att se om Patrick Duffy kan skaka fram bevis eller inte.
  Men vet ni vad? Det räcker långt. I alla fall i konkurrens med 40 grader i solen och tradiga HBO-serier på TV.

2 kommentarer:

  1. Vilken cool idé att bara blogga om film från 80-talet (det bästa -talet). Finns du på Bloglovin så att man kan följa bloggen den vägen?

    SvaraRadera
  2. Hej! Kul att du gillar. Jag kollade nu och det verkar som att Blogspot-bloggar automatiskt finns på Bloglovin så det ska nog gå att följa den vägen :)

    SvaraRadera