lördag 14 januari 2017

Ett Odjur Till Morsa

Ett Odjur Till Morsa
My Mom's a Werewolf
1989
Bolag: Jaguar

  Nytt försök att hålla liv i den här bloggen! VHS-tittandet går i vågor här hemma men nu vädrar jag en ny vår så förhoppningsvis lite tätare uppdateringar framöver.
  Lika bra att slå på stort direkt och kolla in en b-komedi från 1989. Rollistan toppad av fina birollsansikten som Susan Blakely och John Saxon och resten av skådisarna av typen som inte ens är trovärdiga när de ligger och sover. Mysigt!
  Ett Odjur Till Morsa heter den här rullen som jag minns mycket väl från hyllorna när den kom, men tror aldrig jag såg den. I alla fall så minns jag den inte.
  Susan Blakely spelar Leslie, en uttråkad morsa som inte får någon uppmärksamhet av sin man och faller för frestelsen att bekanta sig med en mystisk, tilldragande djuraffärsägare (John Saxon). Denne lockar hem henne och visar sig vara en varulv som hinner bita henne innan hon flyr hem. Morgonen efter vaknar hon med huggtänder och ludna ben, och sen går väl typ resten av filmen ut på att hon försöker dölja det för alla.
  Läge för förvecklingar av 80-talsmodell men sedan händer liksom inget mer. Hon försöker bli av med sina varulvsattribut i ett antal Troma-skruvade scener hos tandläkaren och frisören, men det är liksom aldrig roligt.
  Dottern Jennifer kommer henne på spåren med hjälp av sin skräcknördskompis. Roligt med tjejnördar, för en gångs skull. Inte heller där blir det någon fart på komiken dock.
Mysigast hyrvideostämning är det när mamman käkar rått kött i bilen till ett soundtrack av nån billig Madonna-kopia och pensionärer förfasas utanför.

1 kommentar:

  1. Minns att jag ägde den här hyrfilmen för många år sedan, minns dock inte mycket av filmen mer än att omslaget är klockrent.

    SvaraRadera