måndag 25 juni 2018

På Heder och Samvete

På Heder och Samvete
Cross My Heart
1987
Bolag: Esselte Video

  Tänk en klassisk New York-komedi med trassliga neurotiska relationer. I huvudrollerna Meryl Streep och kanske Al Pacino. 80-talssoundtrack av Carly Simon. Snackigt manus av Paul Mazurksy. Ta sedan bort Meryl, Al, Carly och Paul och se vad som finns kvar.
  Kanske får du nåt sånt här. En videokomedi som enligt omslaget är en "fräck komedi, fylld av trassel och förvecklingar". Lägg sedan till att Martin Short var dagsaktuell i Tre Amigos så kan man tänka sig ungefär med vilka förväntningar som folk såg denna i videosoffan 1987.
  Martin Short spelar David, en precis uppsagd, osäker ungkarl som lånar sin kompis framgångsrika liv för att få en dejt med Kathy (Annette O'Toole), som i sin tur utelämnar att hon egentligen är ensamstående, kedjerökande mor. Så byggt på en ostadig samling lögner går de båda på dejt. Därav trassel och förvecklingar så klart.
  Sånt kan väl bli lite kul ibland. Med rätt tajming och manus. Så här precis efteråt kan jag inte komma på en enda rolig scen. Vet inte om någon kan göra det. Däremot en hyggligt roande pratkomedi som varken är intressant (eller välskriven ur nån slags Woody Allen-perspektiv) eller rolig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar