onsdag 6 mars 2019

Doc Hollywood

Doc Hollywood
Doc Hollywood
1991
Bolag: Warner Home Video

  Michael J Fox spelar Ben Stone, en självupptagen läkare som säger upp sig och drar till Hollywood för ett jobb som plastikkirurg. Men på vägen dit så kör han vårdslöst med sin bil, och blir dömd till samhällstjänst i den lilla byn Grady i amerikanska obygden. Ett samhälle han vill lämna så fort han kan, men naturligtvis så växer bonnlurkarna med tiden, och när det väl är dags att lämna för Hollywood så blir han tveksam.
  Jag skulle inte vilja beskriva en enda scen i filmen som rolig. Men jag har inga problem med komedier som inte är roliga. Det är snarare lite skönt när de inte är det. När det puttrar på lite småkomiskt istället för dråpliga scener och förvecklingar. Men det kräver också något annat. Kanske en bra och rolig stämning, kanske lite kemi mellan skådisarna eller bara något som gör att man sitter och ler lite.
  Här lyckas jag inte bli speciellt engagerad i vare sig personerna eller handlingen. I den bästa av världar kan ju såna här glesbygdsputtrisar bli oemotståndliga. Nu trodde jag väl inte att Doc Hollywood skulle vara nån ny Blommor av Stål eller Ömhetsbevis direkt, men ett uns av den stämningen och dynamiken hade inte skadat. Nu blir det istället mest blandade scener med bonnläppar och Michael J Fox som gör sin grej med att springa omkring förvirrat på gatorna då och då.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar