söndag 18 augusti 2019

Blood Relatives

Blood Relatives (Biotitel: Blodsband)
Blood Relatives
1978
Bolag: VCL

  Andra filmen från VCL på kort tid här. Jag tror att de börjar segla upp till bli ett av mina favoritbolag på den svenska hyrvideomarknaden. Detta lilla oansenliga (och kortlivade) bolag hade samma fingertoppskänsla för att hitta bra indiefilmer som Video Invest hade för att hitta videovåld.
  Inte sällan plockade man in kanadensiska och australiensiska filmer som ju nästan alltid hamnade utanför storbolagens distribution. Varför köpa in amerikanska C-filmer när man kan få en välgjord thriller med Donald Sutherland för samma pris?
  Det är just vad vi har här nämligen. Sutherland har ju en filmografi som andas arbetsnarkoman men ändå en bra känsla för vad han är med i tycker jag. Ofta bra manus, sällan jättedåligt.
  Här spelar han en polis som utreder ett mord på en ung flicka. Muriel är en 17-årig flicka som mördas brutalt på väg hem från en fest. Först verkar det vara en galnings verk men visar sig sedan vara ett triangeldrama som sakta får sin förklaring när man hittar hennes dagbok.
  En mordgåta av whodunit-typ med lite tv-touch snarare än videovåldsthriller alltså. Oavsett vad omslaget kanske ger sken av. Det som möjligen talar mot att detta skulle varit en NBC-produktion är att triangeldramat utspelas mellan ett kusinäktenskap, en pedofil och ett förhållande med överårig chef.
  Men det är just det där lite sunkigt oförutsägbara som är härligt, tycker jag. Upplösningen är ingen skräll, men vägen dit är en trevligt småputtrig thriller från en tid då 17-åringar såg ut så här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar