lördag 24 juli 2021

Blood Sisters

Blood Sisters
Blood Sisters
1986
Bolag: Transworld

  Jag fortsätter väl inventeringen av slasherhyllan då. Den här har jag nog inte heller sett. Läser baksidestexten. Eller har jag det? Ingen genre är ju så lätt att förväxla som just denna. Ingen genre är heller så förlåtande. Hur dumt, tråkigt eller dåligt det än är så finns det alltid ett grundmys i när ett gäng partysugna ungdomar åker ut i skogen och blir mördade. På film får jag väl förtydliga.
  Här handlar det om ett övergivet hus i skogen som tidigare var bordell. På bordellen växte en ung pojke upp med sin prostituerade mamma, tills en dag då han sköt henne med en kund. Tretton år senare ska ett gäng fnittriga internatflickor övernatta i huset som nån slags nollning. Några busiga pojkar har förberett lite pranks för att flickorna ska bli rädda.
  Men så klart så blandas dessa pranks upp med riktiga yxor och riktiga mord. Någon finns kvar i huset och nyckeln verkar vara via husets speglar som "minns" det förflutna och spelar upp scener för flickorna innan de mördas.
  Om Farligt Mörker var ett skolboksexempel på slashergenren så är Blood Sisters en provkarta. Här har man lånat och snott från genrens klassiker och schabloner, det är lite knarrande dörrar, det är lite clowner, det är lite irrationella beteenden, det är duktiga flickan, det är den promiskuösa som är lite fräck i mun, det är "then he's still out there"-slutet från Fredagen den 13:e. Och den lille twisten på slutet som gick att räkna ut ungefär i förtexterna.
  Den är ju dålig, det går inte att komma ifrån. Grundmyset hjälper väl upp betyget en aning, men det finns ändå ett trettiotal slashers jag hellre hade sett om än att se denna för första gången.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar