söndag 8 maj 2022

Schlock - Jätteapan

Schlock - Jätteapan
Schlock
1973
Bolag: MDC

  Den här filmen har jag sorterat in i min hylla för parodier. Där har den stått bredvid Titta Vi Flyger, Police Squad och andra klassiker i många år. Vet inte vad den hellre skulle stå förvisso, men kan efter 80 minuter i dess sällskap känna att den kanske inte förtjänar sitt sällskap.
  Handlingen är nästan för trött för att ens återge, men handlar i alla fall om att typ 800 människor på tre dagar har fallit offer för en mördare som i media benämns som Banana Killer, eftersom han lämnar ett bananskal vid sina offer.
  Låter ganska roligt, kan jag tycka. Som idé eller som baksidestext. Men kan man spinna vidare på den här idén? Typ hitta på några roliga scener eller räcker det med här knasiga handlingen?
  Verkar inte ha varit lätt i alla fall. Enda förmildrande omständigheten här är väl att filmen är från 1973. En 23-årig John Landis debuterade med den här filmen, långt innan Blues Brothers och Ombytta Roller, och visst märks det att det är en debutants verk. Det känns nästan till och med ett snäpp tidigare än så. Som ett gäng mediaprograms-studenter som, höga på nån Mel Brooks-film, gått och köpt en knasig gorilladräkt och sen kommit på lite skruvade scener allt eftersom. Fattas bara kameramannens kvävda skratt bakom kameran.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar