onsdag 24 augusti 2022

Messenger of Death

Messenger of Death
Messenger of Death
1988
Bolag: Sandrews

  Actionhjältarnas thrillers. Det är nåt visst. Kanske är det min nostalgiska videohyrarhjärna som spökar igen, men jag minns så väl hur man som inte alltför actionälskande ungdom blev mycket mer peppad om actionfilmerna hade lite thrillerkaraktär.
  Den här filmen har jag nog missdömt på omslaget i alla år. Charles Bronson med ett gevär och en explosion. Hårdhudad snutaction. Mja, en annan gång kanske.
  Denna gång blev ikväll och en positiv överraskning. Framför allt inledningen är riktigt bra och stämningsfull. En bil stannar utan för en ensligt belägen gård i Colorado och två män skjuter ihjäl alla de ser. Kvinnor och barn.
  De mördade är alla del av en mormonsk familjesekt som har två falanger, ledda av två bröder som hatar varandra.
  Journalisten Garret Smith (Bronson) intresserar sig för fallet och märker att ena falangen anklagar den andra för mordet, och beger sig iväg till ännu mer otillgängliga bergstrakter för att träffa den rivaliserande familjen som skickar tillbaka samma anklagelse.
  Samtidigt börjar han ana oråd i en oljeutvinning som sker i närheten av familjens gård.
  Lite intressant karaktär han spelar, Bronson. En journalist med märkligt fria tyglar i samhället. Går in och ut som han vill på polishuset, sitter med i polisförhör och hänger otvunget med borgmästaren. Men det gör inte så mycket. Action kan få vara lite osammanhängande, det är mest ihop med att man försöker göra en seriös politiskt thriller som det blir lite skrattretande.
  Det som börjar som en mystisk sektthriller blir en vem-kan-man-lita-på-thriller och det blir faktiskt i ganska lagoma portioner. Precis när man börjar tröttna på mormongrejen så nystas en annan härva upp och filmen får lite liv igen. Inte alls dum. 80-talsfilm med 70-talsaura.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar