söndag 22 januari 2023

Action Jackson

Action Jackson
Action Jackson
1988
Bolag: Transfer

  Hemma hos Ronnie såg vi på actionfilm. Inte min favoritgenre men det är ändå positiva minnen. Lukten av gillestuga gör sig påmind när jag ser sköna actionfilmer med motorfordon i centrum. Den här såg vi ihop. Hyrde den ihop med Crocodile Dundee 2. Tyckte båda var skitbra.
  Sedan dess har jag eventuellt levt på en lögn att detta skulle vara en ovanligt bra actionfilm? Utmärkt läge för en omtitt, efter typ 33 år.
  Finns en handling här, drar den lite kort. Jeremiah "Action" Jackson (Carl Weathers) är en tuff snut som blivit degraderat efter att ha gått över gränsen. Detroit styrs av onde bilmagnaten Peter Dellaplane (Craig T Nelson i Johan T Lindvall-skrud), som fått storhetsvansinne och beställer mord på alla som stör hans väg till toppen.
  När en av hans bästa vänner faller offer så blir jakten på Dellaplane personlig.
  Nej, det är inte för handlingen man kommer hit. Det är för det ljuvliga koncentratet av sena 80-talet. Joel Silver-åren. Stabil storbudgetaction kryddat med allt vad 1988 hade att erbjuda. Överdådlig storstadsaction, lite sköna repliker och ett New Jack Swing-soundtrack. Riktigt fint att se denna igen. Något jag rekommenderar? Inte direkt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar