tisdag 7 mars 2023

Motivet Är Mord

Motivet Är Mord
The Killing Hour / The Clairvoyant
1982
Bolag: Europafilm

  Armand Mastroianni är för mig mest känd för "Han Vet Att Du Är Ensam", en videoklassiker i slashervågen som har något lite italienskt över sig. Armand är trots sitt namn amerikan. Även denna hans andra film ger lite Giallo-vibbar bitvis.
  En lagom smutsig storstadsthriller om en seriemördare i New York som har som signum att låsa fast sin offer med handklovar i diverse dödliga situationer. Elizabeth Kemp (som även spelade huvudrollen i "Han Vet..") spelar här en ung tecknare som även är klärvoajant och ser morden hända i sitt huvud. Hon tecknar skisser som stämmer precis med verkligheten och blir en hjälp till polisen som försöker lösa fallet.
  En annan som blir intresserad av hennes förmågor är tv-ankaret Paul Mac (Perry King) som gör allt för att få med henne i sitt program, men visar också intresse för henne privat. Samtidigt börjar samtal från mördaren komma in till programmet.
  Ja, just den delen, att mördaren ringer in till programmet, är så trött och slätstruken att man gärna fått skippa, men annars är detta är helt godkänd polisfilm som jag högst troligast aldrig kommer se om igen, men det är nåt visst med kombon New York och småsunkig slasher som ändå slår an en ton i stunden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar