måndag 5 juni 2023

Önskas

Önskas
Önskas
1991
Bolag: Sandrews

  Svenska 90-talskomedier, va. Man är ändå glad att Hannes Holm och Måns Herngren livade upp stämningen lite. För mest såg det ju dessvärre ut såhär.
  Rolf Lassgård spelar Bosse, en ensamstående pappa med lite loseraura. När han ska imponera på nya flickvännen Anita (Marie Richardson) bokar han en semester (tillsammans med deras barn från tidigare förhållanden) på något som kallar för Norrlandspärlan, enligt Bosse till topphotell med swimmingpool, för att sedan mötas av ett nedgånget hotell mitt ute i den norrlänska skogen.
  Men i tristessen råkar Bosse höra att snart ska motorvägen dras om och gå strax förbi hotellet, och han börjar då ett försök att övertyga det ålderstigna värdparet att sälja till honom. Dock får han konkurrens av den hemvändande sonen Per-Arne (Per Moberg) som är lite storstadsslemmig och verkar ha andra planer för hotellet.
  Ja, ni hör, här finns allt man kan önska av en alternativ svensk komedi av filmfestivalmodell från tidigt 90-talet. Stad möter land, det nya möter det gamla, god möter ond och ingenstans uppstår något som lockar till skratt. Här finns den där burleska stämningen från när idealkomedin var typ Delikatessen inklusive den där nästan lite klezmer-aktiga filmmusiken som skulle signalera tokigheter på den här tiden. 
  En ganska typisk Early Lassgård. Betyget stannar på kul-att-ha-sett-till-slut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar