måndag 10 juli 2023

Are You In the House Alone?

Are You In the House Alone?
Are You In the House Alone?
1978
Bolag: CD

  Den här filmen har, osedd, stått sorterade i samlingens sektion för "Div Skräck/Rysare" så länge jag kan minnas. Antar att jag baserade det på omslag och filmtitel. Den ser ju ut som en dussinslasher.
  Nu till sist sedd får den en ny placering på tv-thriller-hyllan. Inget fel i det. Rustika tv-thrillers ser jag ofta hellre än blodiga slashers. Numera.
  Kathleen Beller (Kirby Anders i Dynasty!) spelar unga Gail, en skötsam highschool-elev som börjat få flämtsamtal i telefon om nätterna. Sedan börjar någon lägga lappar i hennes skåp som börjar ganska oskyldigt men sedan blir grövre och grövre.
  Vem är det som terroriserar henne? Är det hennes kränkta ex-pojkvän? Är det den flirtiga fotoläraren?
  Ja, långt från blodig slasher detta. Den innehåller inte ens något mord kan jag väl försiktigt spoila. Istället det en liten ungdomsthriller, på gränsen till ungdomsdrama, om en ung tjejs försök att vara alla till lags, om frigörelse från föräldarna och om huruvida nya pojkvännen är den rätte. Det där med lapparna blir mest som ett litet bihang till ett coming-of-age-drama. Inget djuplodande drama men ändå. Nu slutar i och för sig terrorn med att hon blir överfallen, men förutom det så blir det mest en småmysig pusseldeckare i highschool-miljö. Inte helt bortkastat i alla fall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar