söndag 24 september 2023

Kärlekens Pris

Kärlekens Pris
The Good Mother
1988
Bolag: Egmont

  Ibland är det här precis vad jag vill se. Ett relationsdrama från 1988 med bra skådespelare ner på minsta biroll, småsegt men välskrivet. 
  Diane Keaton spelar Anna, nyskild mamma till unga Molly. Trots att hon kommer från en rik familj så tar hon inte emot deras hjälp att klara vardagen. Hon vill vara en fri kvinna, morfar tycker hon romantiserar fattigdom. I tvättomaten träffar hon konstnären Leo (Liam Neeson) och inleder ett förhållande. En livsnjutande, spirituell man som blir väldigt populär hos dottern.
  En dag dyker hennes ex-man upp och vill ha ensam vårdnad om dottern. Hon har berättat att hon sett Leo naken när hon sovit i deras säng, och ex-mannen målar upp honom som pedofil som inte ska vara nära hans dotter.
  En vårdnadstvist börjar. Det som har hänt kan tyckas oskyldigt men hur ser en konservativ domare på spirituella män egentligen?
  Vill inte dra alltför starka paralleller till Kramer Mot Kramer egentligen, men en sak som de har gemensamt är att det är vänliga filmer. Det resoneras snarare än bråkas och det är SÅ skönt med intressanta dialoger istället för tallrikar som kastas och dörrar som smälls. Klart sevärd!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar