onsdag 27 september 2023

Den Blodröda Klänningen

Den Blodröda Klänningen
I'm Dangerous Tonight
1990
Bolag: Esselte Video

  Tobe Hooper har lite samma typ av filmografi som Wes Craven. Stilbildande klassiker blandat med avslagna tv-filmer. Men hey, inget fel på tv-filmer! Ibland.
  En arkeolog får hem en uråldrig sarkofag som sägs innehålla en förbannelse. I den ligger en röd klänning som när han vidrör den blir galen och mördar sin familj. Klänningen hamnar sedan på en loppis och vidare hos Amy (Mädchen Amick), en ordentlig flicka lever någon slags askungen liv hos sin moster och kusiner.
  Men så fort klänningen åker på så förändras personen som har den på sig. Amy blir en femme fatale, kusinen blir mordiskt svartsjuk osv.
  Ofattbart att Tobe Hooper tog sig an denna. Han har gjort gott om filmer jag inte gillar, men det har en ändå ofta funnits någon slags udda handling eller liknande.
  Detta är precis lika trött som det låter. TV-film som det är så finns här ju inget videovåld att hämta heller, så kvar finns en historia som känns lite som ett medelavsnitt av Tales From the Crypt eller Friday's Curse, utdraget till långfilmslängd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar