lördag 16 september 2023

Besatt

Besatt
Repossessed
1990
Bolag: Nordic

  Ja, tänk när man slukade allt med Leslie Nielsen. Ingen kan ta från honom hans briljans i ZAZ-filmerna, men han blev ju ansiktet utåt för crazy stoneface-humor och hade kanske inte det allra bästa omdömet i vad han tackade ja till.
  Här har vi en parodi på demonfilmer i allmänhet, och väl Exorcisten i synnerhet. Linda Blair spelar nån slags vuxenvariant av Regan som får spontana återfall och kaskadspyr lite då och då. Hon söker upp en prästen som en gång hjälpte henne bli av med demonerna och det är då Leslie Nielsen.
  Men handlingen är ju inte vad vi kom för direkt. Här är precis som genren påbjuder skämt precis hela tiden. I förgrunden, i bakgrunden. Häpnadsväckande få är roliga. Det finns ju många komedier som inte är roliga men ändå bra, men en film som helt bygger på att vara konstant roliga blir extra smärtsamma när de inte är det.
  På nåt sätt får jag en känsla av att jag hade kunnat skriva det här manuset när jag var 15 år. När allt var roligt bara det var lite sjukt. En del saker hade kanske varit roligare om man inte sett originalen. Typ att Nielsen präst heter Father Mayii som alltid besvaras av "Yes you may". Blir lite filmens variant på "A cigarette? Yes, I know". Finns fler såna, orkar inte dra dem.
  En b-komedi i kölvattnet efter Den Nakna Pistolen. Nothing more or less. Tycker dock att det bättre att de dess "deleted scenes" än denna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar