fredag 22 mars 2024

Mördaren Med Två Liv

Mördaren Med Två Liv
Chiller
1985
Bolag: Vestron Video

  Som luttrad videohyrare lärde man sig rätt snabbt att ta Wes Cravens namn med en nypa salt. Hans mästerverk delade filmografi med mången ljummen tv-film, som så klart även dessa hade ord som "skräckmästare" på videoomslag.
  Så tillåt mig tveka på denna.
  Miles Creighton (Michael Beck) är en framgångsrik affärsman som gått bort för tio år sedan. Men istället för att begrava honom har hans mor låtit frysa ner honom i ett laboratorium. Oklart varför. När man av misstag råkat tina upp honom så ser man ingen annan utväg i att se om han kan vakna igen.
  Resultatet blir mot alla odds positivt och snart är han uppe och knallar igen och kommer tillbaka som VD för familjeföretaget. Miles kropp är tillbaka, men hur är det med själen?
  Den Miles som tinats upp är tvärtemot tidigare känslokall och grym och börjar snart bli en plåga för familj, vänner och kollegor.
  Lite fånigt är det ju, allt. Men sväljer man grundhistoriens fläckar så är det en rätt underhållande thriller ändå. Rysare står det på omslaget, men det är i så fall under filmens sista kvart, då det påminner lite om en slasher, men annars skulle jag säga trygg och rätt ospännande thriller.
  Kul att se Jill Schoelen i en roll nästan samtida med den i min favorit The Stepfather, och nästan samma typ av karaktär också. Hon spelar en misstänksam tonårstjej, som är den första som får en känsla av att det är något fel med Miles.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar