måndag 27 maj 2024

Murder By Night

Murder By Night
Murder By Night
1989
Bolag: Esselte Video

  TV-thriller från 1989. Jag har sagt det förut och står fast vid mitt ord: såna här kan vara riktigt bra! Thrillers med stabil tv-budget men i avsaknad av biostjärnor är ofta välspelade och luriga. Orosmolnet på himlen är väl 1989. Det var ju då som thriller-estetiken ofta bestod av neonljus genom persienner och mordscener i parkeringshus.
  Bingo direkt här. Första scenen: en kvinna blir jagad av en man i ett parkeringshus. Hon flyr i sin bil men krockar sedan och bilen exploderar. I explosionen skadas den förbipasserande joggaren Allan (Robert Urich) som skadas och drabbas av minnesförlust. Han är dock den enda som eventuellt kan ha sett mördaren så polisen lägger stora resurser på att han ska börja minnas.
  Samtidigt fortsätter morden. Människor till synes utan koppling blir dödade av en man med en hammare. Såg Allan mördaren? Eller är han rentav mördaren själv?
  Såna här bit-för-bit-thrillers brukar jag gilla. Har inget direkt emot denna heller, men den kämpar mot en rätt tradig inramning med tjafs i polishuset och jaktscener i mörka gränser med rykande brunnar. Mot slutet tar den sig dock, när pusslet börjar läggas klart, men det är sannolikt ingen film som kommer åka in i spelaren igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar