torsdag 16 maj 2024

Nattens Ondska

Nattens Ondska
Evils of the Night
1985
Bolag: Viking Video

  Ett rymdskepp landar ute i den amerikanska vildmarken. I rymdskeppet, som estetiskt påminner lite om en vårdcentral 1980, finns någon slags forskningslag (lett av John Carradine i en av hans sista roller) som forskar på levande människor. Till sin hjälp har man två sinnesslöa bilmekaniker som fångar in campande ungdomar som rör sig i skogarna.
  En blandning mellan slasher och sci-fi får man väl kalla den här filmen. Det jag inte riktigt förstår är om det är en riktigt dålig film eller någon slags medveten kultfilm man försöker göra. Så klart är jag medveten om vad man kan förvänta sig av en slasher vad det gäller skådespeleri, originalitet och så vidare, men det är som att skådespelarna nästan gör parodi på dåliga skådespelare på något vis. Förbryllande dåligt.
  Sedan är jag ju inte speciellt förtjust i medvetna kultfilmer eller skräckkomedier heller. Detta kanske är lättare att stå ut med om man har en förkärlek för saker som är lite camp. Men jakten på en mysig, osedd slasher är dessvärre förgäves. Visst, här finns ett gott bestånd av "TJ, is that you?" och liknande slasher-klyschor, men det blir liksom parodiskt när man har den fjantiga inramningen med rymdskeppet i bakhuvudet. Vore bättre om det bara var två sjövilda bröder som gick bezerk. Varför krångla till det?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar