fredag 26 juli 2024

Fruktans Boning

Fruktans Boning
Stillwatch
1987
Bolag: VCM

  Patricia Traymore (Lynda Carter) är en väl ansedd journalist som lockas till Washington för att göra en dokumentär om presidentkandidaten Abigail Winslow (Angie Dickinson). Hon får bo i ett hus där en man dödade sin fru och skadade sin dotter för många år sedan. Ganska snart får vi reda på att Patricia är den lilla flickan som överlever, och parallellt med journalistjobbet så kommer minnena tillbaka över vad som hände den där natten när hon var barn.
  Samtidigt så är det någon som smyger omkring i faggorna och försöker få henne att hoppa av jobbet med Abigail. Hänger allt ihop kanske? Ja, det gör det så klart. Det är inte genialt men i alla en lite lurig plot som är värd sina 80 minuter tv-film i alla fall.
  Det jag gillar så mycket med tv-filmer är att de ofta är välskrivna, och den biten får jag här. Det som dock förtar all form av spänning i just den här filmen är tyvärr också tv-filmskänslan.
  Who am I to judge, men Lynda Carter har ett väldigt tv-filmigt utseende. Det ligger henne till last på ungefär samma sätt som när en komiker ska spela en allvarlig roll. Det kan liksom vara hur bra som helst men man kan inte tänka bort det man redan ser, och den ganska snygga thrillergåtan blir tyvärr mindre spännande i den här Santa Barbara-kostymen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar