fredag 5 juli 2024

Klappjakten

Klappjakten
The Ultimate Thrill
1974
Bolag: Scand Video

  Lika bra att dra till med en slätstruken 70-talare till nu när jag är på den hyllan. Och ännu en thriller helt utan spänning. 
  Britt Ekland spelar hustrun till en rik affärsman, tillika fullblodspsykopat. Vid en skidresa till Colorado blir mannen tvungen att åka på ett jobbmöte och när han kommer tillbaka har Britt besök av en ung man, som hon hjälpt när han ramlat ner i en iskall bäck.
  Kokande av svartsjuka jagar han mannen ur huset, och förföljer honom med en helikopter och tvingar fram en olycka där den unga mannen dör. Istället för att drabbas av ånger blir han hög på vad han gjort, och vill göra det igen. Den unga mannens vän lockas med till stugan för att frambringa ny svartsjuka och sedan ny katt-och-råtta-lek uppe bland bergen.
  Det här känns som en sån där Sidney Sheldon-film med en massa gratissemestrande Hollywoodstjärnor i biroller, men som mest av allt är reklam för nån jetsettig resort. Men istället för stjärnor får vi en samling halvskeva tv-skådisar och en story som jag kan tycka har nåt ändå, men det blir liksom aldrig något av den eventuella handlingen när 75% av speltiden består av att stuntmän åker skidor till muzakballader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar