lördag 21 september 2024

A House in the Hills

A House in the Hills
A House in the Hills
1993
Bolag: SF Gul

  Alex (Helen Slater) är en aspirerande skådespelerska som drygar ut kassan genom att vakta ett hus åt ett förmöget par i Beverly Hills. När hon i ett svagt ögonblick inte kan låta bli att prova husägarinnans dyra kläder ringer det på dörren. Det är en skadedjursbekämpare (Michael Madsen) och Alex låtsas vara den som bor i huset. Efter ett tag visar det sig dock att mannen inte är den han säger. Han har kommit för utpressa mannen i huset. När Alex väl lyckats övertyga honom om att hon inte är kvinnan i huset, så återstår bara att vänta tills ägarna kommer tillbaka. Instängd i huset med ett psyko.
  Lyckas de gör något spännande av detta då? Verkligen inte! Det finns inte en enda scen som får en att hålla andan eller bita på naglarna. Däremot en ganska intressant händelseutveckling ändå. Den här typen av home invasion-thrillers har ju en tendens att bara handla om hur offren ska kunna ta sig ut ur huset, men här blir snarare ett litet kammarspel där bakgrundshistorien vecklas ut och sedan ett litet gästspel från grannen Willie (Jeffrey Tambor) som även han är en pusselbit i hur det hänger ihop.
  Ska inte säga att den är speciellt intressant, men i alla fall inte direkt tråkig. Man vill veta hur det slutar, och det är faktiskt inte alltid. Skådespelarmässigt är det väl stabilt ändå. Michael Madsen gör sin grej som noirig villain, Helen Slater känns också bra castad och Jeffrey Tambor är ju ett proffs så klart.
  Det som stör mig mest är hur filmen har lite drag av svart komedi, framför allt mot slutet, som bara gör mig mindre engagerad. Nånstans mellan sebar och sevärd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar