tisdag 24 september 2024

Fire and Rain

Fire and Rain
Fire and Rain
1989
Bolag: Esselte Video

  En liten based på tisdagskvällen. Funkar alltid. Här handlar det om Delta Flight 191 på väg till Los Angeles i augusti 1985. Det är hårt väder och trots skepsis från piloterna så leds planet in i ett stormigt område, och plötsligt sliter en vindby ner planet till marken så det krashar. 
  Så brukar ju i vanliga fall katastroffilmer sluta, efter att man byggt upp handling, karaktärer, intriger till ett crescendo. Här är det precis tvärtom. Flygkraschen är avklarad första halvtimmen. Sedan börjar på något vis filmen.
  För den handlar mer, eller nästan bara, om det som kom efter kraschen. Familjer som letar efter sina anhöriga, överlevande som kämpar för sina liv, gråtmilda räddningsarbetare och - det finaste av allt - hur allt vävs samma i ett faktiskt ganska gripande drama.
  Visst, det är en tv-film, det är inte direkt djuplodande men det finns ett fint hjärta i hela filmen. Och stabila tv-filmsskådisar som gör minst lika bra som överbetalda Hollywood-stjärnor (som väl lite kutym i de "riktiga" katastroffilmerna). Sedan har vi faktiskt en fair share av gästspelare här också. Angie Dickinson spelar en läkare, det gör David Hasselhoff också, gamla 70-talsfavoriten John Beck spelar pilot. Jävlar vilken pilotigt utseende den mannen har.
  Men ja, en fin överraskning detta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar