måndag 2 september 2024

Barn Kidnappat...

Barn Kidnappat...
Rockabye
1986
Bolag: Juno Media

  Hög tid för tv-film igen! Det är ju trots allt det här flödets USP. Här har vi en tv-film från 1986 som ger en stark känsla av based on a true story, men jag hittar faktiskt ingen information om att den skulle vara det.
  Susannah (spelad av Valerie Bertinelli, Eddie van Halens fru) håller på att skilja sig från sin man och mellanlandar en dag i New York på väg hem till sina föräldrar med 3-årige sonen Sonny. Men mitt där på gatan i storstadsmyllret så sprejar någon tårgas i hennes ögon och när hon kan se igen är lille sonen borta. Ingen tycks ha sett vad som hänt, och när hon vänder sig till polisen hamnar fallet snabbt i den oändliga hög av försvunna personer i New York.
  Hennes räddning blir Victoria (Rachel Ticotin), en journalist som intresserar sig för fallet och via tidningen vill försöka hitta Sonny. Spåren leder till att Sonny kan ha kidnappats av en illegal adoptionsfirma, och Susannah och Rachel börjar kontakta olika adoptionsbyråer som kunder, och till slut får de napp.
  Ja, detta var ju förstklassigt mys måste jag säga. Inte ämnet alltså, utan filmen. Dels ett stabil tv-filmsgrund, bra skådisar, bra story, bra manus. Sedan New York också. 1986 dör man inte av. Men också hur den går från ett drama till en faktiskt ganska kuslig thriller när Susannah börjar gå undercover för att komma när den här adoptionsligan. Mycket positiv överraskning!
  Bonus: Jason Alexander (George Costanza i Seinfeld) som NYPD cop!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar