onsdag 23 januari 2013

Dark Night Of The Scarecrow

Dark Night Of The Scarecrow
Dark Night Of The Scarecrow
1981
Bolag: MDC

  Andra tv-filmen i rad som åker in i spelaren, och jag inser fort hur viktiga miljöerna är för formatet. Där till exempel Viskningar tråkade omkring i studiobyggda lägenheter med persiennskuggor på väggarna är Dark Night Of The Scarecrow inspelad mestadels utomhus och i riktiga hus. On location, så att säga. Det gör att den känns som vilken film som helst, och enda indikatorn på att den faktiskt är gjord för TV är att bilden ibland tonar ut sådär som den brukar göras för reklampauser i amerikansk TV.
  Annars är detta klassiskt kvalitetssunk. Birollsveteraner i alla roller, vilket känns tryggt och stabilt. I en liten by på vischan får en förståndshandikappad man (som vanligt en type-castad Larry Drake) skulden för att ha mördat en liten flicka, när han i själva verket räddat henne från en vakthund. Ett medborgargarde på fyra män tar lagen i egna händer och skjuter honom till döds när han gömt sig inuti en fågelskrämma. Sekunden senare visar det sig att flickan inte är död och har berättat att han räddade henne.
  Männen bär på hemligheten ihop, och den biten av filmen påminner en aning om En Enkel Plan, för att sedan gå över till att bli en ganska regelrätt slasher a la 1980. Männen blir dödade på brutala och fantasifulla sätt som samtidigt ser ut som olyckor.
  Utan att egentligen ha några riktigt spännande scener så är det svårt att sluta titta. Blandningen av trivsam b-filmsstämning och tv-säker slasher alltså. Svårt att inte älska.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar