tisdag 19 februari 2013

All The Kind Strangers

All The Kind Strangers
All The Kind Strangers
1974
Bolag: Global Video

  Tillbaka i 70-talets b-filmsland igen. Känns tryggt. De här filmerna triggar mitt sinne på många sätt. Det är något visst med 70-talet. Typsnittet på förtexterna. Temalåtarna insjungna av någon totalt okänd sångare eller sångerska som inte ens går att googla på (Diane Smith, typ).
  Använde man ens ordet independentfilm på den tiden, eller var allt som inte var storbolag b-film? Frågan blir aktuell här. En välspelad lågbudgetfilm som för tankarna till decenniets slasherfilmer, fast så oändligt mycket oskyldigare.
  Stacy Keach spelar en man som ser en liten pojke gå och bära tunga matkassar på en grusväg på landet och erbjuder honom skjuts hem. Pojken bor ensligt med sina syskon och en kvinna de kallar sin mor. Efter ett tag visar det sig att kvinnan kommit dit på samma sätt som mannen, genom att ge pojken skjuts hem och att de föräldralösa barnen har dödat den förra mannen i huset som försökte fly därifrån.
  Visst låter det ganska bra? Handlingen är ju som gjord för en slasher i lantisfåran, men blir aldrig speciellt våldsam eller ens läskig. Det blir mer som en Disney-variant av Motorsågsmassakern eller Tourist Trap. Därmed inte sagt att den är dålig. Den har en fin stämning och barnaskaran spelar över på ett bedårande sätt.

2 kommentarer:

 1. Är verkligen förtjust i din blogg Roger - mot bättre vetande får jag lust att gräva ner mig i gamla TV-draman och kroppsbytarfilmer från 80-talet! Trots att jag inte samlar video längre kommer jag nog inte kunna hålla mig nästa gång jag ser ett av de där videosarna man alltid hoppat på loppisar för en femma men som du glatt frossar i... Keep 'em coming!

  Köpte förresten på mig ett knippe billiga DVD:s med hög 3 filmer 3 dygn-potential (jag vet, "3 filmer 3 dygn-DVD" är en oxymoron...stäm mig) b.la. Fraternity Vacation, The Cat and the Canary (1979), Nobody's Perfect, Cutting Class, Clue: The Movie, Food of the Gods, Echo Park och Making the Grade. Sett några av dem?

  Ps! Tycker Avlyssningen är kanon, men jag vet hur det kan vara när man är inställd på en grej och får nåt annat. Scenen när Hackman hittar huvet i toaletten är bland det mest mardrömslika som filmats, släng dig i väggen Lynch.

  Ha det fint!//Lars

  SvaraRadera
 2. Hej! Kul att du gillar. Fina DVD-köp där, har samtliga på VHS tror jag, och ett par av dem (Echo Park t ex) ligger på min väntelista över sånt jag tänkte sätta tänderna i snart.

  Nobody's Perfect är väl i Tootsie-genren, eller hur? Minns den som rätt kul från då. Borde se om.

  SvaraRadera