tisdag 19 november 2013

Heartbreak Hotel

Heartbreak Hotel
Heartbreak Hotel
1988
Bolag: Egmont

  Regissören och manusförfattaren Chris Columbus hade ett sinnessjukt flyt från mitten av 80-talet och ett tiotal år framåt. Mitt mellan Gremlins, The Goonies, Ensam Hemma och Mrs Doubtfire gjorde han den här filmen som jag minns vagt från videohyllorna då, men aldrig kan minnas att någon har rekommenderat eller sagt något gott om.
  Spännande!
  Detta är något så ovanligt som 50-talsnostalgi från någon som inte ens var född då. Med modifikation dock. Den utspelar sig nämligen i början av 70-talet. Johnny (Charlie Schlatter) är en tonåring som oroar sig för att att hans ensamstående mamma (Tuesday Weld) träffar aggressiva män som splittrar familjen. För att råda bot på detta så åker han till Cleveland för att kidnappa mammans stora idol, Elvis Presley. Elvis verkar tycka det är rätt fine och hjälper sedan familjen att renovera deras nergångna hotell.
  Ni hör hur dumt det är. Det är dessutom andra gången i den här bloggen som jag ramlar över relativt okända filmer där Elvis har någon slags gudlik roll. Här framstår det som självklart att får vi bara hit Elvis så kommer allt blir bra och familjen hel igen.
  Visst, det är rätt mycket glimten i ögat. Eller snarare kanske ett lek-med-tanken-upplägg som säkert kittlar amerikanska nostalgiker. Chris Columbus har väl dock knappast gjort något annat än att lekt med tanken i sin karriär och detta får nog ses som det mest slätstrukna resultatet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar