onsdag 15 januari 2014

Something About Love

Something About Love
Something About Love
1988
Bolag: VCM

  Jag har vid ett tidigare tillfälle redogjort för förvillelsen mellan indiefilm (eller b-film om ni så vill) och kanadensisk film. Här är ett lysande exempel på den gråzonen.
  Här kan man bocka av de flesta indikatorer på en indiefilm anno 2013. Vi kan väl börja med handlingen. Wally (Stefan Wodoslawsky) är en medelålders man som gör karriär i tv-branschen i Los Angeles, men som återvänder till sin barndoms industristad i östra Kanada när syskonen hör av sig och berättar att hans pappa är sjuk. Ni vet vart detta är på väg. Det ytliga storstadslivet möter det jordnära lantliga. Minnen kommer tillbaka. De töntiga barndomsvänner som blivit kvar i byn visar sig vara fina människor jämfört med de nya han lärt känna i karriären.
  Den kanske allra mest typiska indiemarkören är när kompisarna dansar loss till en töntig 60-talshit (The Exciters "Tell Him", som ju dessutom har filmens titel i sin första textrad) på puben. Att jämföra med dagens indiefilmer som inte sällan har ett liknande upplägg med någon gammal 80-talslåt.
  Hur som helst - indiegeneriskt eller ej - så är väl detta ganska lättsmält men också rätt tråkigt. Jag är nog ganska svag för filmtypen egentligen. Förhållandet mellan barn och åldrande föräldrar, stad vs landsbygd. Men jag har lite svårt att ta in detta. Ingen karaktär känns speciellt intressant eller sympatisk, och inte ens 80-talskänslan infinner sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar