torsdag 3 september 2020

Månsken Över Lugnt Vatten

Månsken Över Lugnt Vatten
Full Moon in Blue Water
1988
Bolag: Sandrews

  Jag vet ärligt talat inte vad jag hade förväntat mig. Lite mys, kanske. Omslaget utstrålar ju ett komedidrama som är lite heartwarming sådär. Och jag antar att det är dit man siktat.
  Gene Hackman spelar Floyd, en man trött på livet sedan hans fru försvunnit för flera år sedan. Nu driver han en bar som går med förlust och låter svärfar "The General" (Burgess Meredith) bo gratis hemma hos honom. Stadens mäklare försöker få honom att sälja baren att han vill åt tomten som kommer bli attraktiv när en ny bro ska byggas.
  Ungefär så. Ett drama av typen som det brukar bli när skådisar ska regissera. Vet inte varför det alltid landar i såna här nostalgikladdiga dramer om typ ingenting, som samtidigt ska vara lite "svart komedi" sådär. Här är det Peter Masterson som regisserat. Förmodligen mest känd som skådis från Stepford Wives men kanske ännu mer känd som pappa till Mary Stuart Masterson.
  Det som möjligen överraskar är hur filmen efter ungefär en timme av sömnigt drama blir nån slags lustspel där förvecklingarna avlöser varandra. Alltid fascinerande med filmer där man inte har en aning om vad det är man ska gilla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar