måndag 26 april 2021

Whispers in the Dark

Whispers in the Dark
Whispers in the Dark
1992
Bolag: CIC Video

  Som jag babblat om tidigare här så är det tidiga 90-talet fina thrillerår. Många krispigt höstiga thrillers kom då, ofta med bra vem-kan-man-lita-på-känsla och nån liten snillrik twist på slutet.
  Men så var det då det här med det erotiska. Det var ju så man fick en film omtalad 1992, för de "erotiska scenerna". Hade man gått över gränsen den här gången? Oj, så spännande att veta. Måste kolla. Eller inte.
  Allra mest skrattretande blir det ju när man skrivit en i grunden normal thriller som man sen måste snuska till för att det ska bli samtid av det. Ett sådant exempel var detta.
  Psykologen Ann (Annabella Sciorra) lever ett ensamt New York-liv och plågas av erotiska drömmar om nätterna. En av anledningarna till detta är att en av hennes patienter, Eve (Deborah Unger), berättar inlevelsefullt om sitt BDSM-förhållande.
  Samtidigt börjar Ann dejta piloten Doug (Jamey Sheridan) som hon träffar när han ger henne en komplimang i hissen. Doug är mjuk och förstående, precis vad Ann behöver. Men sen visar det sig att Doug är samme man som Eve har ett destruktivt, sexuellt förhållande med, och när Eve får reda på deras relation hänger hon sig.
  Eller gjorde hon det? Det finns omständigheter som tyder på att hon blev mördad och sen upphängd. Poliskonstapel Morgenstern (Anthony LaPaglia) sätts på fallet och vips så har en potentiellt intressant relationsthriller blivit ett avsnitt av Columbo.
  Parallellt med alla snuskfantasier och snutiga snutar så får man träffa psykologparet Leo (Alan Alda) och Sarah (Jill Clayburgh) som är Anns bästa vänner och mentorer. Jag skriver parallellt för så är det verkligen. Det är som att sitta och zappa mellan Fifty Shades of Grey och valfri New York-grubbel-dramakomedi.
  För visst finns här New York så det räcker och blir över. Alda/Clayburgh. Joggning i Central Park. Trottoarvimmel i morgonrusningen. Så långt ihop med den hyfsat lyckade plotten hade jag varit mer än nöjd. Kanske till och med känt att det var ett litet fynd.
  Synd bara att det korsklipps med en massa snusks som inte har någon som helst relevans för storyn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar