fredag 20 maj 2022

Oh, What a Night

Oh, What a Night
Oh, What a Night
1992
Bolag: Filmkompaniet

  Tänk vad de har fått breda ut sig. 30- och 40-talister som växte upp under det fantastiska 50-talet. Det måste ha varit speciellt, det kan jag inte ta ifrån dem. Tillväxt, rock'n'roll och frigörelse från ett och annat. Men jag känner ändå att en film måste ha något mer än bara just det för att funka.
  Här handlar det om Eric (Corey Haim), en ung kille på landet som precis upptäckt det där med tjejer. Fast där kompisarna dejtar runt med jämnåriga har han sina ögon på gifta småbarnsmamman Vera (Barbara Williams). Han smyger på henne när hon nakenbadar. Något som verkar vara det mest bestående 50-talsminnet av den här typen av filmer att döma.
  Men ja, det var väl det som finns att berätta. Det är inte spännande, inte intressant. Men det är väl nostalgiskt, antar jag. Och visst finns det ett romantiskt skimmer över far-son-promenader i solnedgång med nån oskyldig doowop i bakgrunden.  Mycket I tell you, son... Den där sommaren.
  Och ibland är man ju nöjd med det. Åka lite amerikanare till Rock Around the Clock. Ibland räcker känslan av en film långt. Problemet är väl här konkurrensen från ett hundratal andra amerikanska filmer med exakt samma icke-handling och exakt samma stämning. Men fint med Corey Haim, så klart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar