måndag 3 oktober 2022

Fallet Henry

Fallet Henry
Regarding Henry
1991
Bolag: CIC

  Det är fina Harrison Ford-år i början av 90-talet. Även om det är olika roller så är det lite samma karaktär. Här får vi två klassiska Harrison Ford-karaktärer till priset av en.
  Henry Turner är en framgångsrik advokat som inte drar sig för speciellt mycket för att vinna sina mål. En kväll blir han skjuten av en rånare och vaknar upp utan att kunna vare sig gå, tala eller minnas något av sitt tidigare liv.
  Den prominenta familjen på Manhattan får hem en stort barn som sakta upptäcker vad det är för värld han lever i. Och vet ni, han kommer till nya insikter. Det handlar om family values, det handlar om den falska socitetsvärlden, det handlar om den förljugna advokatvärlden.
  Egentligen påminner filmen rätt mycket om en kroppsbytarfilm. Ett litet barn som navigerar i en vuxenvärld. Fast här är det mer familjemys än komiska förvecklingar. Dock en del scener som skulle kunna vara hämtade ur Big eller kanske Elf.
  Men familjemyset går inte av för hackor. Harrison Ford är fin här, så klart. Så är även Annette Bening som hans fru, så klart. Finns inte mycket att klaga på egentligen. New York, höstlöv i luften och Mike Nichols vid spakarna. Sedan lite kul att detta är en av J.J. Abrams första filmmanus.
  Habilt. Och det räcker långt, vissa dagar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar