torsdag 13 juli 2023

7 x Mord

7 x Mord
Murder Times Seven
1990
Bolag: Arena

  En del av mig vill romantisera gamla deckarserier. Blir så sugen på att bara se något avsnitt av Columbo eller Par i Brott ibland. Men sedan i verkligheten blir det ju rätt tråkigt alltså. Lite samma kurva här. TV-deckare med Richard Crenna från 1990. Nom nom.
  Crenna spelar en polis i fladdrig trendcoat som jag glömt namnet på. En dag skjuts sju personer ihjäl i ett parkeringsgarage. Polisens teori är att en av dessa var mördarens mål, medan de andra råkade vara på fel plats och blev vittnen.
  En av de mördade var en väl ansedd polis som börjar synas i sömmarna liksom de andra mördade, i jakten på vem som var det tilltänkta offret. Då nystar man upp en härva inom polisen som leder till andra ouppklarade mord i Brooklyn sen senaste tiden.
  Inget fel på handlingen eller utförandet men det blir ju precis så där polistradigt som när man ser om en gammal deckare i jakt på nostalgiskt mys. Why Don't I Go Over To the D A Office. Har hört det så mycket, sett de här personerna så mycket, sett de här scenerna så mycket att själva mordgåtan drunknar i tristessen.

2 kommentarer:

  1. Inget jag kände till, men blev lite nyfiken och ser att detta var den tredje av sex TV-filmer om polisdetektiven Frank Janek spelad av Richard Crenna. Dessa följde en mini-serie (två delar) som startade det hela. Låter lite som en föregångare till Jesse Stone-deckarna med Tom Selleck :)

    SvaraRadera
  2. Ah intressant. Det var ju inte helt ovanligt i videons guldålder att man släppte ett löst avsnitt av en deckarserie och klädde om det till en långfilm.

    SvaraRadera