lördag 30 september 2023

BMX Bandits

BMX-Gänget Slår Till!
BMX Bandits
1983
Bolag: Sonet

  En kultklassiker jag aldrig sett. I likhet med de flesta andra filmerna om cyklar, skateboards, rullskridskor osv, ska väl sägas. Men fick lust att se ett riktigt 80-talsfyrverkeri, och det fick jag ju minst sagt.
  En australiensisk ungdomsfilm om några BMX-burna ungdomar som ramlar över en låda med walkie-talkies som tillhör en rånarliga. När rånarligan fattar vad som hänt så börja de jaga ynglingarna som flyr lätt och ledigt på sina BMX-hojar till ljudet av 80-talstrummor.
  Ja, 80-tal in i märgen som sagt. Förutom BMX och walkie-talkies så åks det vattenrutschbanor och cruisas i extremt 80-taliga köpcentrum. Balsam för själen. Ungdomsfilm i Disney-ligan men en glad sådan. Tycker verkligen det går genom rutan att de haft så kul när de gjort den här filmen och det smittar. Man sitter och ler.
  Själva cykelscenerna är inte speciellt halsbrytande, får lite känslan av att det skådisarna själva som gör dem, men efteråt kommer en brasklapp om att cykelscenerna gjorts av tränade specialister, vilket så klart gör dem ännu mindre spektakulära.
  Men mysigt är det. Bra tempo, charmigt, lagom kul och en tonårig Nicole Kidman på den tiden hon pratade australiensiska. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar